Miniprint Annual 2023

22e L E S S E D R A WORLD ART PRINT ANNUAL MINI PRINT 2023

UITGANGSPUNTEN EN DOELSTELLINGEN

Het is een internationale jaarlijkse grafiektentoonstelling met als uitgangspunt dat geen enkele kunstvorm zo verweven is in de hedendaagse maatschappij als grafiek.

Het doel is het verzamelen en tentoonstellen van hedendaagse grafiek uit de hele wereld en een bijdrage leveren aan een uitwisseling tussen kunstenaars, kunstliefhebbers en verzamelaars. Tevens willen wij het onderzoek stimuleren op het gebied van papier, inkt en andere materialen, gebruikt in de grafiek.

ORGANISATIE

LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects

25, Milin Kamak Street, Lozenetz

1164 Sofia, Bulgaria

Tel.(++359 2) 866 38 57

www.lessedra.com

E-mail:georgi-lessedra@lessedra.com  georgi.lessedra@yahoo.com

LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects

Opgericht in 1991.

Hedendaagse Bulgaarse en internationale kunst. Projecten, Workshops en Tentoonstellingen.

Boeken/Catalogi en kunst-CDRoms

Lopende projecten 2016/2017/2018

HEDENDAAGSE GRAFIEK UIT JAPAN EN BULGARIJE MET THE SCHOOL OF THE ART INSTITUTE OF CHICAGO INTERNATIONAL GALLERY INTERNATIONAL UITWISSELINGSPROGRAMMA

15e – 16e – 17e LESSEDRA WORLD ART PRINT ANNUAL – MINI PRINT 2016-2021.

PRESENTATIE VAN HEDENDAAGSE BULGAARSE GRAFIEK IN JAPAN 2010-2013, MET ART PRINT NORTHWEST, PORTLAND, USA 2011, MET DE UNIVERSITEIT VAN BRITISH COLUMBIA OKANAGAN EN VERNON PUBLIC ART GALLERY IN CANADA 2012.

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME

1.Elke deelnemende kunstenaar zendt maximaal 3 werken in: originele afdrukken, gemaakt in 2022/2023.

Elke drukmethode is toegestaan en elk kunstwerk moet ondertekend en genummerd zijn door de kunstenaar.

Maximaal papierformaat: 29 x 23 cm.

NB: werken groter dan het maximale papierformaat worden geweigerd!

2. Bij het ingezonden werk dient het aanmeldingsformulier gevoegd te worden, met de naam en de nationaliteit van de kunstenaar, de titel, prijs, jaar en de gebruikte techniek voor ieder werk.

3. Het werk moet gestuurd worden naar: LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects onder vermelding van: PRINTED MATTER, aangetekend, per luchtpost in een eenvoudig pakket, niet ingelijst en zonder passe-partout. Het moet voorzien zijn van de verklaring: "No commercial value".

NB: pakketten met een verklaring van waarde belanden bij de douane en worden rechtstreeks daar vanuit teruggestuurd, op kosten van de zender.

4. Kosten voor deelname zijn 50 EUR voor Europeanen en 80 USD voor deelnemers uit alle overige landen. De bijdrage wordt gebruikt voor de catalogus, de organisatie van de tentoonstelling, uitnodigingen, posters, promotie, terugzending van het drukwerk en versturen van de catalogus.

Betaling geschiedt onder vermelding van: “Lessedra Annual Exhibition”.

Overschrijvingen moeten gemaakt worden naar:

Voor overschrijvingen in EUR:

Georgi Kolev Georgiev

First Investment Bank, 1000, Sofia, Bulgaria, 12, Narodno Sabranie Sq.

BIC (Bank Identification Code) – FINVBGSF

IBAN (International Bank Account Number) - BG23 FINV 9150 1004 0463 24

Voor overschrijvingen in USD:

Georgi Kolev Georgiev

First Investment Bank, 1000, Sofia, Bulgaria, 12, Narodno Sabranie Sq.

BIC (Bank Identification Code) – FINVBGSF

IBAN (International Bank Account Number) – BG18 FINV 9150 1004 0463 17

Overschrijvingen via Western Union of via MoneyGram op naam van Georgi Kolev Georgiev en cash (legaal) worden geaccepteerd.

Overschrijvingen via Pay Pal worden geaccepteerd - email ngg980@yahoo.com.

Cheques worden niet geaccepteerd, gebruikt u alstublieft PayPal.

Deelnemers wordt gevraagd een kopie van de overschrijving bij te sluiten.

VOORWAARDEN VOOR ACCEPTATIE

Het betalen van de kosten voor deelname is geen garantie voor deelname! Er is een jury benoemd om een selectie van kunstenaars en kunstwerken te maken, met de intentie de Print Annual op een hoog professioneel niveau te houden. Als om wat voor reden dan ook, een kunstenaar geweigerd wordt, sturen wij het werk terug. De kosten voor deelname worden teruggestort, met aftrek van de kosten voor verzending.

CATALOGUS

1. LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects publiceert een tentoonstellingscatalogus waar alle deelnemende kunstenaars in staan. Elke deelnemende kunstenaar wordt vriendelijk verzocht een korte biografie en een pasfoto op CD of via e-mail aan te leveren voor presentatie op de website.

2. LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects behoudt het recht werk te fotograferen en reproduceren voor de catalogus, op CD-Rom, voor de internetgalerie en voor promotie- en publiciteitsdoeleinden en commerciële doeleinden.

JURY, PRIJZEN EN TENTOONSTELLING

1. EEN INTERNATIONALE JURY zal benoemd worden om de winnende prenten te selecteren. Eén van de vijf juryleden vertegenwoordigt LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects.

2. Het gaat om de volgende AANKOOP PRIJZEN:

Eerste prijs (USD 500 = aankoop van werken, volgens nadere overeenkomst. Ook volgt een uitnodiging voor een solo-expositie van de betreffende kunstenaar gedurende de volgende jaarlijkse tentoonstelling.

Tweede prijs (USD 200 = aankoop van 3 werken),

Derde prijs (USD 100 = aankoop van 2 werken).

5 Speciale Prijzen, elk gelijk aan 80 USD (aankoop van 1 werk) – in de vorm van een cheque voor de deelnamekosten van de volgende jaarlijkse grafiektentoonstelling.

Prijs voor een jonge veelbelovende kunstenaar - USD 300 (in materialen voor grafiek) en een uitnodiging voor een solo-expositie verbonden aan de volgende jaarlijkse grafiektentoonstelling.

De jury heeft het recht meer dan één tweede en derde prijs toe te kennen, evenals meer dan één prijs voor een jong aankomend kunstenaar.

3. Bij verkoop van werk rekent LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects geen commissie.

4. De tentoonstelling van al het werk wordt georganiseerd in Lessedra Gallery in Sofia, Bulgarije van 15 juni tot 30 september 2023.

De opening is op 15 juni om 19.00 uur.

Hoewel het werk met uiterste zorgvuldigheid behandeld zal worden, kan LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects niet verantwoordelijk gesteld worden bij verlies of beschadiging veroorzaakt door natuurrampen.

Het werk wordt geretourneerd binnen vijf maanden na de sluitingsdatum van de expositie op kosten van LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects.

Aanmeldingen moeten naar LESSEDRA Gallery & Contemporary Art Projects verzonden worden.

Het aanmeldingsformulier kan worden gedownload van deze site.

Aanmelding is mogelijk tussen 1 januari en 31 maart 2023.

Inzendingen van werk met een poststempel 31 maart 2023 zullen geaccepteerd worden.

WITH THE KIND ASSISTANCE OF MARIA KAPTEIJNS, THE NETHERLANDS